FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pimes i autònoms afronten una allau normativa per la nova facturació digital

Pimes i autònoms afronten una allau normativa per la nova facturació digital

Els professionals hauran d'adaptar-se a les noves exigències amb gran celeritat

Les pimes i els autònoms es preparen per a fer front a una allau normativa en matèria de facturació i comptabilitat a la qual hauran d'adaptar-se sobre la marxa. L'arribada de la nova facturació electrònica és imminent, de cara a 2025, i estarà condicionada per la Llei Antifrau i la Llei Crea i Creix, l'entrada en vigor de la qual genera dubtes en autònoms, companyies i gestories, més enllà de l'impacte que tindrà en l'activitat econòmica i l'ecosistema empresarial.

La inquietud, a més d'embull legislatiu, obeïx als terminis als quals es veuran exposats. Amb la Llei Antifrau, empreses i professionals hauran de comptar amb programes de facturació adaptat als requisits legalment establits en l'inici del pròxim curs. Un panorama semblant en el cas de l'emissió de factures digitals, que també entrarà en vigor durant 2025.

Marcos de la Cova, *CEO de l'empresa de facturació per a empreses i autònoms, *Billin, assenyala el dèficit de coneixement legislatiu per part dels professionals. La seua adaptació i preparació tècnica, que requerirà inversió en temps i diners, serà una barrera, explica l'expert.

"A pesar que encara falta temps perquè pimes i autònoms hagen d'emetre factures electròniques entre ells de manera obligatòria, l'experiència d'altres llocs indica que com més prompte millor s'adapten, menys problemes tindran en este canvi. Deixar tot per a l'últim moment és sinònim de caos i problemes", explica.

Per a complir amb la factura electrònica obligatòria "la ideal és que els negocis busquen empreses de programari especialitzades" que els faciliten la gestió, indiquen des de *Billin. De la Cova suggerix recórrer a ajudes com les del Kit Digital, perquè el cost de la implementació siga mínim.

Font: eleconomista.es
Més informació

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia